tirsdag 27. september 2016

På elsykkel i Hausdalen

Jeg er ikke et vanedyr. Trenger jevnlige forandringer. Å sykle den samme ruten ofte, blir for meg kjedelig. Heldigvis kan jeg ta sykkelen på bilen og søke nye turområder. Har googlet en del etter nye ruter og lest litt om den gamle militærvegen gjennom Hausdalen. Ble veldig nysgjerrig på denne ruten. Tidligere har jeg gått opp fra Hausdalen til Torofjellet med fulldemperen og syklet ned igjen, så delvis kjent i området. Militærvegen går videre i en annen retning og fortsetter langt innover.

Her om dagen syklet jeg en 5 milstur til Hausdalen og videre oppover Brekkedalen for å utforske litt på elsykkelen. Det ble etter hvert ganske mørkt, så snudde før målet som var Stora Brekkevatnet. Allerede da planla jeg en ny tur dit, men innså at jeg måtte ta sykkelen på bilen og kjøre til Hausdalen. Forrige tur ble litt for lang. Jeg sleit med formen i flere dager etterpå. Måtte si nei til en bursdagsfeiring pga dette, men det varer heldigvis ikke like lenge som før. Søndag var jeg på beina igjen. Pakket sekken og dro av gårde. Parkerte på parkeringsplassen innerst i Hausdalen, like etter snuplassen. Kartet under viser ruten jeg syklet.Sykkelturen starter ved bommen. Må løfte sykkelen over. Så går turen over broen på variert grusvei. Ca 5km til Stora Brekkevatnet. Tidvis ganske bratte bakker. Men hva gjør vel det når man har elsykkel.

Stort sett fin grusvei med noen få unntak av steinete partier. Går som en drøm på fatbike, men går veldig greit på en vanlig terrengsykkel og. Terrengsykkelrittet Rett vest, har brukt denne løypen, så hardtail er mer enn godt nok.


Flott med høstfarger i fjellet og sykkelen matcher naturen


Tross høststorm, var det stort sett opplett. Bildet under viser deler av den steinete veien. Noen steder var det mye mer steinete, men det er ingen problem for en fatbike.


Skuer i retning Samnanger. Denne militærvegen går videre ned til Trengereidfjorden. Har lest om noen som syklet denne veien helt til Voss. Det er imponerende! Ønsker du å lese om den turen, kan du klikke her og her


Stora Brekkevatnet. Spennende i fjellet når det blåser opp til storm. Man vet aldri om det kommer styrtregn eller annen værutfordring. Hausdalen er den plassen med mest nedbør i Bergen, skal vi tro de som er kjent i området. Utrolig nok var det opplett på denne turen. Kun et par dråper som fort blåste forbi.Holdt nesten på å glemme at jeg hadde primus med meg. Gamblet på selvantenning. Fyrstikkene lå igjen på kjøkkendisken. Hadde gledet meg til en kopp kaffe og rastepause i den vakre naturen. Var vanskelig å finne ly nok til at selvantenning fungerte. Vet ikke helt om fyrstikkene hadde hjulpet så mye heller. En banan og vann var greit nok.Lettere å sykle over elven enn å komme seg over broen på to hjul. Det er høyt opp til broen. Sikkert pga elven som kan bli ganske høy. Var lite vann i elven nå. Takket være den flotte høstvarmen vi har hatt.

Turen opp Hausdalsvegen og inn Brekkedalen, er en flott tur både til fots og sykkel. Fra Fana Stadion er det ca 30km en vei. Kan fint taes som en dags tur, eller kjøre til Kaland/Osvegen og sykle der ifra, som blir ca 15km en vei. Forrigeturen min ble på 50km tur/retur, men da var jeg ikke helt opp.
Bildet under er fra forrige tur. Da var det vindstille, sommertemperatur og solnedgang. Ser sollyset passerer toppen på Søre Gullfjelltoppen.


Mørket kom før jeg rakk hjem. Heldigvis hadde jeg en kraftig lykt med. Måtte stoppe ved Kalandsvannet og nyte øyeblikket. Sydensteming!


En tur jeg kommer til å ta flere ganger. Her var mer enn en grusvei å utforske. Neste gang skal jeg ha fulladet batteri. Hadde ca 40% igjen da turen startet, så turde ikke utforske mer enn ruten som var planlagt. Gikk med litt strøm opp alle de bratte bakkene. Imponert over rekkevidden på batteriet. Holder godt 100km på en lading ved blandet kjøring. På eco-mode vil den holde enda lenger. Like bra som en elbil, bare trim og naturopplevelser er mye bedre. For ja, man får faktisk trim på en elsykkel og. Tro det eller ei. Ble ganske overrasket jeg og.

C61219E7-A8DD-4A4D-92B7BB2BC98E85C7-09F0488C-5DE7-4F62-AF9506D15756E2CE

2 kommentarer:

  1. Hei. Fant frem til denne med litt googling. Jeg tok turen i dag, fra parkeringsplassen i Hausdal vel og merke.. med barnevogn :) Fantastisk flott turterreng der, kom ca 4,2 km før jeg måtte snu. Men vel verdt turen. Takk for en flott beskrivelse på bloggen her.

    SvarSlett
  2. Heisann. Hyggelig å høre. Har ikke vært aktiv her på lang tid. Kjekt at den fortsatt lever og gir nyttige tips ��

    SvarSlett