fredag 14. februar 2014

Rødvin og grisebilder

Har vært på fototur i Kolbotn med 2 veldig flotte mennesker, Wigdis og Odd. Vi møttes for første gang nå til uka, etter mange års bekjentskap via mail, i fotosammenheng. Wigdis holder på med fotoutdanning i godt voksen alder, og Odd er pensjonist, men en flittig naturhobbyfotograf. Det var utrolig kjekt å samles for å dele erfaring. Se hvordan de ser motiv og tenker rundt foto. Få innspill fra en som tar fotoutdanning, det gir inspirasjon og motivasjon. Har gitt meg noe å tenke på ...

Første dagen var en bli kjent dag. En kjøretur rundt for å ta en titt på fotomulighetene neste dag. Eg overnattet hos Wigdis. Odd serverte oss en fortreffelig elgemiddag. Ble også litt rødvin og bildevisning utover kvelden.
Vi ble enige om å dra innom en gammel gård i Svartskog neste dag, hvor det så ut til å drives på gamle måten samt at der var noen veldig artige griser.

Eg hadde lagt opp til å bruke vidvinkel og 50mm, noe som ble en utfordring i og med vi hadde avstand til dyrene. Men eg liker å trene meg på denne måten. Bruke ukurante objektiv for å lære å bruke det og være kreativ med det.
Vidvinkel kan gi morsome uttrykk som her...


Hei hvem er du og hva du glor på?

Ullgris. Aldri sett slik en gris før! Såg ut som en krysning mellom gris og sau. Ungarsk ullsvin (Mangalitsa). Skal visst være sosiale og hyggelige. Noe vi fikk erfare. Nysgjerrige og kosete.Vi bevegde oss over i bingen til grisene. Ble for begrenset på utsiden og skal man få kontakt og gode bilder må man inn å bli kjent ;) Eg begynte å klø en på hode og den likte det så godt at den lukket øynene og nøt det. Kunne nesten høre den si "ahhhh så deilig..." Fikk meg en skikkelig grisevenn!

 Nærkontakt og søskenkjærlighet...
Vi ble så oppslukt i disse grisene at vi nesten glemte at det var en stor gård med mange andre dyr og  ting der og...

...spjælsau blant annet. Vi pratet med en hyggelig dame på gården som fortalte litt om hvordan de drev gården og tok vare på dyrene. Alt var økologisk og dyrene skulle ikke oppleve stress. De fraktet f.eks. dyrene til slaktig selv, så de ikke skulle bli stresset.

Ble mye bilder av de samme dyrene. Tanken var som nevnt å være kreativ og se hva eg kunne få ut av vidvinkel (14-24mm) og 50mm objektiv. Odd og Wigdis brukte 180mm macro og 70-200mm telesoom. Selv har eg en 180mm macro som Odd har, men den lot eg ligge igjen hjemme. Rett og slett for å tvinge meg selv til å bli ekstra godt kjent med de andre objektivene eg har.

En oversvømt bø...det var en gråværsdag, men delvis opplett. Slike dager er ypperlig for fotografering så lenge det ikke regner. Sollys gir hardt lys, men lettere å finne gode motiv. Gråværsdag gir bedre lys, men må leite mer etter gode motiv. Alt blir ikke like pent som på en solskinnsdag. God trening!
Bildet over viser Gården Søndre Oppegård som ligger midt i Svartskog, rett utenfor Oslo. 280 mål dyrka mark og 3500 mål skog. Det er litt andre gårdsforhold enn hva vi har på vestlandet.

Vi var heldige så langt med oppholdsvær. Resten av tiden brukte vi til å bli enda mer kjent. Turen gikk så hjem til Odd som nok en gang disket opp med et fortreffelig og hjemmelaget måltid. Han viste oss en del naturbilder og hva han driver med. Nok en hyggelig dag.

Siste dagen, før hjemreise, ble en lang stund med frokostbordet. Tilfeldig vender eg blikket mot vinduet og ser sporenstreks en fløne som skuler morskt på meg ...hehe...ganske morsomt for bare kort tid før, satt eg og bladde og studerte i en bok om fløner som Wigdis hadde fått av sin lærer på fotoskolen. Så nå ser eg fløner over alt.

Flønen i wigdis hage...
På vei til Gardemoen tok vi en stopp på Ekeberg. Panorama av Oslo city.


Workshop i Kolbotn med 2 utrolig hyggelige mennesker. Lærerikt på mange måter. Noe eg vil gjøre mer av og håper virkelig vi 3 får flere muligheter. Denne turen tenker eg fortsatt på, så givende var det. Vært mye latter og inntrykk som absolutt påvirker meg i forhold til fotografering og ellers. Dette trengte eg!

Vi ble en smule grisete ...

Takk for flotte dager!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar