torsdag 23. januar 2014

Ny sykkel og ny stitur

En drøm har gått i oppfylelse, i alle fall en av de. Ny sykkel (brukt, men ny for meg) - en stisykkel. Var veldig i tvil en stund. Fulldemper koster en del mer enn en hardtail, og mer vedlikehold. Mangler og en del fysisk form/kondisjon til å kunne forsvar et slikt kjøp. Men vi lever bare en gang og har man vært igjennom alvorlig sykdom, så blir det vel sånn at man ser ting på en annen måte enn før. Så til mitt eget forsvar måtte eg spørre meg selv - "hvorfor skal eg ikke kunne unne meg å ha det gøy?" "Hva om det blir forseint om eg venter?" Nå har eg overskudd til å ta noen turer på sykkel i skogen inn i mellom, og da skal eg gjøre det med en sykkel som gjør det gøy og som motiverer til å ha det gøy! Jepp, sånn er det og fulldemper ble det.

Så idag ble det endelig en test tur. Fri fra jobb. Har brukt dagen til å lade opp, stille inn demperene, og blitt litt kjent med hvordan den fungerer.

Godt kledd for tur i skogen. Blåser og er surt og kaldt.


Tok turen opp til demma og syklet innover i skogen der, langs elven og opp mot Torsetbotn


I enkelte partier var det litt snø. Lite til å være midt på vinteren...her går stien langs med demma. Startet med demperene i trail mode.  De har 3 forskjellige innstillinger. Descend, trail og climb. Descend ble for myk når det var mye flatt.


Eg må innrømme at eg er forelsket! Den triller jo over alt! Oppover steinete parti, klatrer den som en monstertruck. Lekende lett. Når eg testet sykkelen hjemme rundt garasjen, så ble eg litt i stuss om eg hadde tatt det rette valget. Da syklet eg med demperene i descend og hadde ikke helt fått dreisen på innstillingene. Men nå, etter en tur i terrenget og på grov sti- så er eg i gledesrus. For en artig opplevelse. Milkshake-ristingen som oppleves med hardtail på grov sti, den fantes ikke. Absolutt tatt det rette valget - kjempe gøy ;)


Dekkene som står på heter Hans dampf. Schwalbe sitt stidekk. Har lest en del på nettet at det triller treigt, men sitter klistret på i terrenget. Så eg var spent!
At de sitter klistret på i terrenget, stemmer nok, men på is, som det var litt av i bakkene,  vil eg tro piggdekk funker best.
Eg er godt fornøyd med dekkene. Følte meg tryggere med comboen Hans dampf og 29er hjul på grov sti.


I stedenfor en stor og klumsete skjerm, har eg satt på en liten mud muck fender. Genial oppfinnelse. Lett å ta av og på og ingen verktøy.Hadde helt sikkert komt meg opp her og med sykkelen, men så god teknikk har eg ikke enda. Men sykkelen var overraskende lett å trille med seg oppover.


Det er ned igjen som er gøyest.  Descend foran og bak og setepinnen helt ned - gikk som en drøm. Ja okey da, eg måtte ned med foten et par steder ;)


Bakdemperen...kan faktisk ikke huske om eg merket noe risting eller at det var slitsomt... sykkelen kjørte så "smooth" ned igjennom. I alle fall med demperene på descend.


Alt i alt en kjempe artig tur som eg vil gjøre mer av så snart som muligheten byr seg.
Hans dampf ruller ikke like lett som x-king, men så er det 2 helt forskjellige dekk som har helt forskjellig bruksområde. Det sitter på og klatrer bedre i terrenget enn x-king. Og det er det Hans dampf er laget for - grove stier, ogmed trailstar (myk gummi) så sitter det på i all slags vær.

Sykkelen heter Cube stereo super 140 hpc og er en sti/allround sykkel som eg skal ha det gøy med i skog og på fjell. Fulldemper er min nye venn :)

2 kommentarer: