torsdag 27. mars 2014

Grøneholten i seiersrus

Skulle egentlig ut å sykle i dag. En hel uke siden sist, men alt skar seg...
Sjekket postkassen rett etter jobb...ingen pakke, ingen "guffe". Kjørte ned på sportsbutikken for å kjøpe slange, men ingen slange til min 29'er.
Litt surmulende dro eg hjem igjen og vurderte fram og tilbake om eg skulle svinge meg en tur på Grøneholten. I alle fall prøve så langt eg klarte. 3 år siden sist. Spennende å sjekke hvor grensen går.
Har holdt igjen en god stund nå, så magefølelsen sa det ville gå bra.

Tok med meg Ronja og kjørte til demma, pulsklokken på og rolig tempo opp igjennom.
Solen har kommet fram og temperaturen er helt utmerket. Herlig vårsteming.Bra stigning hele veien opp til Torset. Tok en god pause her og kjente etter om det var rett å gå videre. Har holdt sone 1 hele veien. Ingen tempopes...kjennes bra ut. Over halvveis nå.

På bildet under, ser du veien deler seg. Rett fram mot Grøneholten og til høyre mot Ormehaugane.
Mye stein er lagt ut i stien. Var tørt og fint og mindre gjørmete enn sist eg gikk her. Dugnadsgjengen har vært flinke.Nærmer seg toppen. Et glimt av Dalsfjorden der nede og et snev av sentimentalt øyeblikk inntreffer.
Tanken på denne turen har eg hatt i 3 år, men vært umulig å oppnå...vemodig sett min mann fare tur etter tur opp på denne korte topp...nesten så eg bryter sammen, av gledesrus så klart.Plutselig går det opp for meg, at eg er bare noen få skritt unna toppen. Nesten på vei til å springe til topps, men tar meg i det og går. Holder igjen og går rolig, men med et smil fra øre til øre.
YES!!! Eg klarte det! Endelig har eg beseiret toppen av Grøneholten og kan skrive meg inn i boken.
Eg er sikker på at den gledesrusen eg opplevde, er på lik linje med en som har besteget Mount Everest.En velfortjent hvil på benken eg har hørt så mye om. Endelig! Grøneholten er ikke høye fjelltoppen, men stor nok for meg, 430 m.o.h.3år kreftfri - 2 år med utmattelse...endelig er den fysiske formen på vei opp og så god at eg kan gå på en liten fjelltopp. Bevis - bevis...eg er så hoppende glad...tralala :)))))


Neste gang skal sykkelen få være med ;)

2 kommentarer:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  2. Du har jobba hardt dei siste åra for å komme dit du er i dag - ikkje lett å sitte heime når ein har mest lyst ut og opp! Eg er kjempeimponert over att du har klart å gjennomføre og beholde trua på opplegget med gradvis å auke belastning.
    Utrulig deilig å sjå framgangen og att du klarte å komme på grøneholten, og tenk - i sommer kan vi kanskje gå nokre fjellturar sammen :-)

    SvarSlett