tirsdag 25. mars 2014

Utflukt og på jakt etter sykkelstier.

En oppdatering av gammelt innlegg. Nå er funnet testet og gps spor logget. Se lenger nede på siden.

Stisykkelen måtte ta pause. Føltes et øyeblikk som tortur når eg fant den slik...ble en fottur i stedenfor.

Framdekket var helt flatt...pumpet luft i men "guffe" (flytende latex) boblet ut mellom felg og dekk. Første gang eg sykler på slangeløse dekk. Null erfaring der, men hadde mistanke om at dette kunne skje, om ikke "guffe" ble etterfylt inn i mellom. Dessverre har eg drøyd det for lenge med å kjøpe slik "guffe". Bor en på småplasser, er det ingen selvfølge at man får tak i slikt, men nå er det bestilt. Stans No tube solution skal få opp guffen i dekket igjen...håper eg!
Kunne puttet i en slange, men når eg først kjører slangeløst og problemet kan fikses med guffe, prøver eg det først. I nødstilfelle på fjellet, hadde eg sikkert satt i slange.

I påvente av å friskmelde sykkelen, tok eg hunden med på en utflukt og sjekket stiforholdene for neste sykkeltur. (Alle bilder er tatt med mobil, så ymse kvalitet)

Trenger nye utfordringer og flere alternativer. Vi kjørte opp på Einehaugane og gikk sakte oppover gjennom skogen mot Østenstad/Jyttelshaugen. Rekognoserte terrenget/stien... på sykkel kan man sykle opp fra Dale sentrum. God trim! Eller gå for de som vil spare på kreftene til nedturen.

Ronja koser seg i skogen...hun synes det går litt for tregt...kommer du eller? Eg er for opptatt med å se på løypeprofil og muligheter for hvor eg skal sette utfor med sykkelen uten å gå salig på tryne og ta vare på terrenget.


En teknisk og utfordrende sti, men fult mulig å sykle. Noen parti må en gå. Får en lov å gjøre noen små tilpassninger, vil stien være mulig å sykle så godt som hele veien.  

1 av 2 elver som en må over. Dårlig med utsikt på denne stien. Langt inne i granskogen...


Slik blir en langhåret hund etter trim i granskogen :)

Var en fin tur og heldig med været. Tidligere på dagen hadde vi snø, haggel, regn og sol ...alle fire årstider på en og samme dag.
En stor seier var det og. Første gang på 2 år at eg har kunnet gå 2 turer à 40min. på en og samme dag. Begge turene var rolige sone 1 turer. Etter siste turen var eg sliten, som om eg hadde hatt mange timers fjelltur i bra tempo, men henter meg fortere inn igjen nå...deilig følelse :)

Oppdatering fra sykkelturen 16. juni 2015:
Kjørte til Einehaugane, parkerte bilen der og syklet forbi bommen. Så i krysset med skilting til turer, tok vi til venstre mot Østenstad og syklet oppover grusveien til endes og videre inn i skogen. Skrået litt mot venstre og kom så til en bekk. Passere den og 2 til. Over et lite myrparti og så opp en bratt skrent til venstre for så å holde mot høyre igjen. Kommer så til en tør elv og går den oppover til topps. Der i fra toppen syklet vi ned igjen og fulgte den tørre elva hele veien. Merket med rødt. Liten del av Østenstad rundt-stien. Kommer så ut igjen på grusveien. Der syklet vi inn i skogen på motsatt side og kom ut igjen på grusveien lenger nede, for så å kjøre inn i skogen kalt brokabakkane, som fører med til Einehaugane.


På vei ned stien som er deler av Østenstad rundt.


Fin skog å sykle i men mye kvist som stikker ut. Vær forsiktig!


Brokabakkane ned til Einehaugane. Ltt bratt og teknisk. God trening i å få inn bremseteknikken. Kan være glatt når det er vått. Mye røtter og stein.


Gps spor av turen

Er du av typen som liker flyt, flyt og atter flyt, er dette ikke turen for det. Jeg liker flyt, men synes de tekniske partiene er kjekkest. Mer utfordring og gjør meg til en bedre syklist.
Her er mulig å ha god flyt, hvis en er god teknisk ;)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar