mandag 14. april 2014

I skogen kan en finne mye rart

Noen dager blir eg utrolig rastløs og veldig selskapsyk. Da er det typisk at ingen har tid til deg og ensomheten tynger veldig. Denne dagen var en slik dag. Fysiske formen var heller ikke på topp, men noe måtte eg finne på for å få dempet rastløsheten. Det ble en liten fototur opp til fuglekassene, som eg har hørt om, men aldri sett. Skrudde på makro objektivet og kjørte mot Jarstad/Berge på leit etter den berømte hytten med fuglekasser.

"Outside in" på Bergje, av Wenche Kvalstad Eckhoff, som er et av "Kunstlandskap Fjaler" prosjektene til Nordisk Kunstnarsenter Dale.Døren var åpen. Her kan en gå inn, men husk å lukke døren etter deg pga dyr... og når eg åpnet døren var det dyr som møtte meg. Først skvatt eg litt, før eg skjønte det var utstoppede dyr, så kom eimen. Gammelt og fuktigt satte seg i nesen. Et skikkelig fuglerede...Ganske så spooky når du åpner døren...nesten som Eventyret "Hans og Grete", bare gotteriet er byttet ut med fuglekasser.

 Fuglekasser på alle vegger og i mange farger. Hørte fuglene kvitre, men ingen fugler i sikte. Har en litt tid og tåmodighet til å sitte i ro og vente, kan en sikkert observere mange fine fuglearter.


Hytta ligger åpent til på toppen av Berge. Får bra utsikt med på kjøpet. Ser kunstnarsenteret på åsen til høyre i bildet.
Denne frøkna, eller filur/fløne som noen kaller det, stod og tok deg i mot på stien bort til fuglehytta.
Nesten som et forhekset sted i skogen.
Ser du damen i stubben? Hun ser litt trist og ensom ut bakom det bustete håret...

Som vanlig, liker eg å ta kun et objektiv med på tur og være kreativ med det. Denne gang var det makroen som fikk gleden. Sigma 180mm f 2.8

God påske!


3 kommentarer:

  1. Du er alltid så flink å ta bilder Monica...

    SvarSlett
  2. Herlighet for et kult sted! Der skulle jeg likt å vært :o) Flotte bilder.

    SvarSlett
  3. Bare å ta seg en tur emmieverlasting :)

    SvarSlett