torsdag 24. april 2014

Staveneset - solnedgang ved havet

Fantastisk påskevær i år! Sol, sol, sol. Langfredag ble det stisykkeltur med Linda, på formiddagen. Ut på ettermiddagen kom den omtalte omgangsyken. Arvid hengte seg på utover kvelden. Hele påskehelgen har vi lagt på sofaen og sett på alle facebook-statusene som flommet over av solskinnsbilder og fjellturer. Det var en hard påskehelg! Og en lang omgangsyke. Tok meg 5 dager å bli bra igjen.
Inn i mellom, i et godt øyeblikk og behov for en stueforandring, og lufte bikkja, kjørte vi til Stongfjorden for å få med oss solnedgangen ved havet på Staveneset. Staveneset ligger ytterst i Stongfjorden, og hører til Askvoll kommune. Øde men fantastisk flott sted.


På veien møtte vi en gjeng med nysgjerrige og blyge geiter. Kanskje det var Ronja de var skeptiske til, men Ronja ga totalt blaffen. Hun var opptatt med å ta inn alle luktene. Aldri vært i dette området før, så her var det spennende.


Nyter litt sol og frisk sjøluft i påvente av solnedgangen. Stilt og fint. Eneste vi hørte var fuglene og litt bølgebrus. Her på Staveneset ligger det faktisk 30 gravrøyser og 11 helleristinger som stammer fra 1800 f. kr. til 500 e. kr.
Eg har aldri klaget over for lite skyer før, men det var litt få av de. Ble ikke helt den store solnedgangen, men flott syn alikevel. Mer åpent og stort her kontra Dalsfjorden som er omringet av høye fjell. 


Ronja har endelig roet seg. Aller helst vil hun springe fritt...


Eg lyser vei...Snart har solen gått nede...

 Det var den påsken...

2 kommentarer:

  1. Flotte bilete! Kjedeleg med omgangssjuke midt i påske med strålande vær.... mange som har vore plaga med diverse sjukdom denne påska. Vi hadde også innslag av ymse ting, men dei var heldigvis av den milde sorten, så vi fekk stort sett gjort det vi ville i påska :)

    SvarSlett
  2. Heldigvis går slikt over. Frisk og rask igjen nå, og været har vært fantastisk lenge nå. Så tross sykdom i påska, har vi fått mange fine dager etterpå også :)
    Spent på om den planlagte stisyklinga vår i Kaupanger 10 mai får noe godvær...

    SvarSlett