mandag 28. april 2014

Bergen city marathon og Troldhaugen

Fikk hundepass i siste liten og kunne ta en helgetur til Bergen by med god samvittighet. Treffe venner og se på alle de som sliter seg ut på Bergen City Marathon, som ble arrangert for tredje gang i år.

Det er vår i den fargerike Bergen by. 

 Ventetid på Bryggen. 7100 deltakere og dette var det eneste eg såg til han. Hadde planer om å ta bilder av han under løpet, men slik gikk det ikke...


Bergen City Marathon ble arrangert for tredje gang i år. Min mann løp den for første gang. Han løp halvmaraton vel og merke, men sterkt det og. Det er en tøff kupert løype. Han kom i mål på 1.36.

Løypekartet viser ruten for halvmaraton. De som løp maraton, løp samme ruten 2 ganger.
Starten på halvmaraton. Det satses hardt helt fra start. Tror det var han som leder an fra start, som og vant halvmaraton.


 Og selvsagt hører det med noen ablegøyer i et slikt stort løp. Noen utdrikningslag, russ, tapt veddemål og tøff-i-kjeften-løpere var med.

 12-13 åringer var og med på halvmaraton. Kan ikke si annet enn at det er impnerende.

 Om ikke tiden er så god, så er utstyret, og se bra ut, viktig...

Etter en trappemaraton opp fra Bryggen til Fjellveien, for å knipse Arvid, uten hell, hadde eg en backup plan og var ute i god tid her. Ca 100m før mål... men tror du ikke eg misset han nok en gang! Mest sannsynlig i det øyeblikket eg måtte trå til og hjelpe en maratonløper som var nær å kolapse. Viktigere å hjelpe...fikk i alle fall med meg Anne-Sofie, en klassevenninne fra grunnskolen, som og gjorde det imponerende bra.

 Team "Mor&Sønn" løp sitt aller første halvmaraton. 75år og begynte å løpe for 2 år siden. Sønnen kunne ikke være noe dårligere, så han begynte å løpe (trene generelt) for 3mnd siden og helt tydelig bitt av basillen. Nå var det halvmaraton i Knarvik neste.

Bra folkeliv og kjempe heldig med været. Spiste en god tapas på Escalon, som ligger med Fløybanen.
En travel dag...ble avslapping på hotellet resten av kvelden. 

Før vi reiste hjem på søndag, tok eg Arvid med på en "blåtur" som endte på Troldhaugen. Der hadde han faktisk aldri vært, så det passet jo bra.

Her bodde Edvard og Nina Grieg
Komponisthytten, hvor Edvard Grieg fant ro og fikk inspirasjon til musikken sin. Idylliske omgivelser. Skjønner godt han fant ro her.


Så var helgen over. Klar for en ny uke og nye muligheter.

2 kommentarer:

  1. Veldig fine bilder! :) Så ut som en flott tur. Kjekt å kunne få hundepass innimellom!

    Lykke til videre med fotograferingen!

    SvarSlett
  2. Takk LarsenFoto:) Fin tid nå for fototurer :)))

    SvarSlett