fredag 1. august 2014

Opplevelsestur til Stadtlandet, del 1

En fantastisk sommer! Sydentemperatur og sydenstrender. Eg har vært på tur med Marion og Brit Siv, og opplevd norske perler. Syklet på nye fjelltopper og overvunnet litt vannskrekk.

Plukket opp jentene i Førde. Marion hadde besøk av Trygve, som og skulle være med på tur. De to ble kjent under et jobboppdrag på Bjørnøya. Han drev og med stisykling. Første stopp ble derfor Sandane. Måtte vise han Haugsvarden, som er en flott sykkelsti. Har lengtet etter en tur tilbake hit med sykkelen. Den har nok fått plass på listen min med favorittsykkelstier.

Trygve var helt klart i en egen klasse. Han syklet 90% av turen oppover. Vi ble imponert!
Slakt terreng. Fult mulig å sykle opp. For min del, har eg vært mer enn fornøyd med å gå med sykkelen oppover.


Jentene hev seg på den nye "bølgen".

Nok en gang på toppen av Haugsvarden. Denne gangen var mye gøyere. Der eg tippet over styret sist, stoppet det automatisk opp. Eg studerte kneiken litt og heiv meg ut i det. Gikk strålende! Ingen velt denne gangen. Full av adrenalin! Med Trygve i tet, holdt vi høyere tempo og vågde mer. Var kjempe moro! 


Etter sykkelturen, gikk turen videre mot Stadtlandet. Fant oss en rasteplass for natten, like før Åheim.
Der campet vi. Lagde mat og hadde en fantastisk flott kveldstemning. Bare oss 3. Mange tanker og følelser dukket opp. Dette var slikt eg hadde drømt om å oppleve, når eg lå hjemme for 2 år siden med en total utmattelse. På den tid var tanken på slike turer stor, men troen liten. Nå satt eg her og fikk oppleve det. Sterkt! Lykkerus!

Vi gadd ikke å slå opp telt. Sov likså godt ute under åpen himmel. En ny opplevelse for min del. Ble fint lite søvn den natten (latter). Eg krysser det av på listen for gjort det, trenger ikke gjøre det igjen.
Uansett var det fint å lage seg kaffe med primus og ta frokosten ute i det fri.

Nystøylhornet står for tur. Brit Siv og Marion har syklet der før. Eg, trøtt i trynet, lar Brit Siv kjøre.
Vi startet i enden av bomvegen i Sandvikdalen som er den letteste stien. Se turbeskrivelse her.

Slakk fin tur. Får tidlig utsikt mot fjorden. Ca 4km en vei. Traff på en del folk. Både små og store. En populær sti og alle like hyggelig når de møter oss med sykler. Synes det er flott at vi tar syklene i bruk på fjellet. 2 eldre damer kommenterte at ungdommen no til dags, var så flinke og spreke ;)


Varmen tvinger oss til å ta en pause. Trygve som sykler for det meste av turen opp med puls nær makspuls, satte pris på en lengre solpause...tror eg...:) Slakke stigninger, men viktig å ta det med ro i heten.


Mens vi går i rolig tempo, nytter Trygve muligheten for å leke seg på kanten av stupet. Han hadde stålkontroll!


Nær toppen. Siste partiet bestod av ur. Vi gikk mens Trygve syklet...Dette måtte Brit Siv prøve og...

Nystøylhornet, 600 m.o.h og fantastisk utsikt i alle retninger.
Bildet under, ser vi mot Vestkapp til venstre og Kvamsøya til høyre.

Kvamsøya til venstre. Voksa, Marøya og Sandøya til høyre på bildet under.

Panorama fra Nystøylhornet. Sandøya til venstre. Gurskøya i midten med Hellefjorden i mellom.

Varmen ga et skrikende behov for en dukkert i fjorden etter endt sykkeltur. Brit Siv og Marion som er kjent på Vanylven, tok oss til Sandviksanden for en dukkert. Eg som har litt vannskrekk, ga totalt blaffen. Kroppen skrek etter å få kjølt seg ned. Flott langgrunn strand. En smule kaldt, men det var bare deilig. Nok en flott dag i flotte omgivelser. 

Resten av turen til Stadtlandet, må eg ta en annen dag, for no trengs oppladning til årets happening i Dale. Vårt lokale terrengsykkelritt, Postvegrittet går i morgen og skal fotograferes. Blir en spennend dag.

To be continued...

2 kommentarer:

  1. Stas å lese turrapportene og se filmen!
    (men det var da veldig til skryting... :-)

    SvarSlett
  2. :) Var stas å ha med noen som kunne gi oss et puff og bli tøffere

    SvarSlett