onsdag 20. november 2013

Star trails

Star trails er en annen fasinerende ting på listen min. Har ikke testet ut teknikken enda med å legge sammen en haug med seriebilder. Det krever litt planlegging og lang tid seint på kvelden.
Eg er veldig avhengig av den skjønnehetssøvnen. Får eg ikke nok timer søvn om natten, fungerer eg ikke neste dag.
Så foreløpig har eg bare testet det ut med veldig lang lukkertid. Og i går prøvde eg med enda lenger lukkertid.

Mitt første bilde av star trails (stjernerotasjon) - fra 2011.

2011 - Dalsfjordsambandet er godt i gang, men fortsatt langt igjen. Lot lukker stå åpen i ca 10 min og det viser at stjernene er i bevegelse, men ikke så mye. Små lysstriper. (Bildet over)


Fra oktober i år. Her har eg hatt lukker åpen i 11 min, men soomet inn, så lysstripene vises bedre, men forstatt små.


Siste bildet tok eg i går kveld. Lukker stod åpen i 29min. Lengre og tydeligere striper. Tatt med normalsoom objektivet på 24mm. Manuell innstilling, bulb fuksjon, f8 og iso 100. Stativ og fjernutløser er brukt.
Fanger opp for mye lys når det står på så lenge, selv med iso 100. Forgrunnen blir utbrent. Så det ideelle er nok å ta mange bilder, gjerne 100 og kanskje flere. Ta kontinuerlig bilder med lukkertid på 30sek og opp med iso tallet. Går minst 2t ute i nattemørket og kulden, men dette skal eg prøve en kveld. Med fulladet batteri, varme klær, varm kakao og lydbok. Fjellduken til min mann vil sikkert og gjøre nytte for seg. Gleder meg

Men i dag har eg noe annet å glede meg til. Skal til Skei på fotoforedrag med Marcel Lelienhof (mannen til Mia Gundersen) i regi av Alf Helgheim. Fotobutikken med den beste service eg har opplevd. Reidar fikser alt og til hyggelige priser...selv om han er Canon mann og eg Nikon jente ;)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar